انواع ویزا

کدام نوع ویزا برای شما مناسب است؟

کدام نوع ویزا برای شما مناسب است؟

از روزی که بین کشورها مرزبندی شد، موضوع صدور مجوز عبور از این مرزها مطرح شد. دولت‌ها علاقه‌ای به ورود بدون اجازه اتباع سایر کشورها به کشورشان نداشتند و شروع کردند به نظارت بر عبور و مرور از مرزها. دولت‌های مدرن این مجوز را به دو صورت صادر کردند، برای شهروندان خودشان پاسپورت و برای اتباع سایر کشورها ویزا.

به بیان دیگر پاسپورت را برای خروج از و ورود به کشور خودمان و ویزا را برای ورود به سایر کشورها نیاز داریم. فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سالیان گذشته معادل فارسی ویزا را روادید تعیین کرد، که البته این جایگزینی به سرنوشت سایر واژه‌های مشابه دچار شد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های روادید، ثبت سه تاریخ در آن است؛ تاریخ شروع و پایان اعتبار و حداکثر مدت زمان اجازه اقامت بعد از ورود به کشور مقصد است. در این نوشته با هم با انواع ویزا و نحوه صدور برخی از آنها آشنا خواهیم شد.

انواع ویزا

دسته‌بندی های مختلفی برای ویزا صورت می‌گیرد، که معمول‌ترین آنها دسته‌بندی براساس نحوه صدور، هدف از سفر و دفعات ورود و خروج است.

با 3 نوع نحوه صدور ویزا آشنا شوید

در دنیا کشورها به سه شکل اجازه ورود به شهروندان سایر کشورها می‌دهند. مهم‌ترین عامل در این موضوع روابط سیاسی کشورها با یکدیگر است.

1- کشورهایی که برای ورود به آنها نیاز به ویزا ندارید. دولت‌های این کشورها با انعقاد قراردادهایی به اتباع یکدیگر اجازه می‌دهند که برای مسافرت یا اقامت‌هایی با زمان‌های مشخص بدون دریافت ویزا وارد شوند. شاید معروف‌ترین این قراردادها در دنیا بین کشورهای منطقه شنگن باشد؛ اکثر اعضای این معاهده به ساکنین کشورهای یکدیگر اجازه می‌دهند تا بدون اخذ ویزا عبور و مرور داشته باشند.

ایران نیز با تعدادی از کشورها قراردادهای لغو ویزا دارد؛ ترکیه، گرجستان، ارمنستان، مالزی، اکوادور و… از جمله این کشورها هستند. با توجه به اینکه بعضا این قراردادها موقت هستند و لیست این کشورها ممکن است تغییر کند، پیشنهاد می‌کنیم که پیش از هر گونه تصمیم‌گیری و اقدام برای آگاهی از اینکه کشور مورد نظر شما مشمول این موضوع می‌شود یا خیر با واحد صدور ویزا هزار و یک گشت پاسارگاد تماس بگیرید.

2- برخی کشورها صدور ویزا را در مرزهای ورودی‌شان انجام می‌دهند و بررسی شرایط افراد را به لحظه ورودشان موکول می‌کنند. به این روش اصطلاحا Visa On Arrival می‌گویند. این شکل از صدور ویزا هم دارای مزایا است و هم دارای معایب. شاید مهم‌ترین مزیت این روش صرفه‌جویی در زمان، مخصوصا برای افرادی که عادت دارند به طور ناگهانی تصمیم به مسافرت می‌گیرند، باشد. این شکل از صدور ویزا معمولا انتخاب کشورهایی است که به دنبال جذب توریست هستند و با این کار باعث رونق صنعت گردشگری‌شان می‌شوند.

شاید بزرگ‌ترین عیب این روش هم ریسک عدم صدور ویزا یا اصطلاحا ریجکت باشد. هر چند این ریسک در سایر روش‌ها نیز وجود دارد و افسر اداره گذرنامه کشورها در مرز، تصمیم‌گیرنده نهایی ورود یا عدم ورود افراد است، ولی در این نحوه صدور ویزا این ریسک از سایر روش‌ها بیشتر است.

3- کشورهایی که از قبل باید اقدام به درخواست و اخذ ویزا کرد. سخت‌گیرانه‌ترین روش صدور همین روش است و برای دستیابی به آن باید دارای شرایط و مدارک لازم بود. برای ایرانیان بیشتر کشورها در این دسته قرار دارند. ویزای شنگن، ویزای کانادا، ویزای دوبی، ویزای آمریکا و ویزای انگلیس بیشترین تقاضا را در ایران دارند. شما هم اگر به دنبال اخذ روادید این مناطق و سایر کشورها هستید حتما با کارشناسان هزار و یک گشت پاسارگاد در تماس باشید.

ویزا چیست و انواع آن

 7 نوع ویزا متناسب با هدف سفر

از آنجایی‌که یکی از عوامل موثر در پذیرش یا رد درخواست شما برای اخذ ویزا، هدف شما از ورود به کشور مقصد می‌باشد، این دسته‌بندی می‌تواند راهنمای بسیاری خوبی برای بالابردن شانس پذیرش در این خصوص باشد. در اینجا مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

1- ویزای توریستی: همان‌طور که از اسم این نوع ویزا پیداست، مخصوص گردشگران و توریست‌هاست. وقتی تصمیم می‌گیرید که به یک کشور دیگر جهت تفریح و استراحت مسافرت کنید باید برای این نوع ویزا اقدام کنید. یکی از خدماتی که ما در هزار و یک گشت پاسارگاد ارائه می‌دهیم، اخذ ویزای توریستی برای متقاضیان است.

2- ویزای ملاقات با دوستان و اقوام: برای دریافت این ویزا باید یکی از اقوام یا دوستان شما که در کشور مقصد اقامت دائم و قانونی دارد برای شما دعوتنامه ارسال کند. کاربرد این ویزا نیز مانند ویزای توریستی است، با این تفاوت که شرایط اخذ آن آسان‌تر از ویزای توریستی است. اصولا داشتن یک پشتیبان در کشور مقصد که ضمانت بازگشت شما به کشور خودتان را بدهد، شانس شما را برای اخذ مجوز ورود به آن کشور افزایش می‌دهد.

3- ویزای درمانی: بعضی اوقات بیماران نمی‌توانند راه درمان بیماری خود را در کشور خود پیدا کنند و برای آن مجبور به عزیمت به کشور دیگری می‌شوند. ویزای درمانی برای کمک به این نوع بیماران توسط کشور مقصد صادر می‌شود. ارائه مدارک پزشکی لازمه اخذ این نوع روادید است.

4- ویزای ترانزیت: گاهی اوقات برای رسیدن به کشور مورد نظر ممکن است نیاز باشد تا در چند کشور دیگر برای چند ساعت توقف داشته باشید. در این مواقع کشورهای واسط جهت استفاده محدود مسافران اقدام به صدور ویزای ترانزیت می‌کنند.

5- ویزای کسب و کار: این ویزا به ویزای تجاری نیز معروف است و به صاحبان کسب و کارها و بازرگانان جهت عقد قراردادهای تجاری اعطا می‌گردد. این ویزا با ویزای کاری که در ادامه به آن خواهیم پرداخت متفاوت است و فرد دارنده آن امکان استخدام و یا مجوز کار در کشور مقصد را ندارد.

6- ویزای زیارتی: یکی از آسان‌ترین ویزاها از نظر شانس دریافت می‌باشد. کشورهایی مانند عربستان که مقصد زیارتی محسوب می‌شوند، صرفا با هدف انجام زیارت و با مدت زمان محدودی اقدام به اعطای این ویزا می‌کنند.

7- ویزای کاری: دارنده این ویزا اجازه استخدام در کشور مقصد را دارد و می‌تواند در مقاطع مختلف زمانی در صورت موافقت کشور مقصد آن را تمدید نماید. این نوع ویزا یکی از پرطرفدارترین انواع ویزا برای در میان متقاضیان اخذ اقامت در سایر کشورها است.

انواع دیگری از ویزا مانند ویزای ورزشی، ویزای تحصیلی، ویزای مطبوعاتی، ویزای سیاسی و… وجود دارد که از حوصله این متن خارج هستند.

راحت ترین ویزای توریستی

انواع ویزا براساس تعداد دفعات ورود و خروج

تعداد دفعات ورود و خروج به برخی کشورها نیز در نوع ویزایی که اخذ می‌کنید بستگی دارد.

  • ویزای صفر بار ورود: این ویزا در واقع همان ویزای ترانزیت است که در بالا به آن اشاره شد.
  • ویزای یک بار ورود (Single Visa): دارنده این ویزا فقط یک بار امکان ورود به کشور مقصد را در زمان اعتبار آن دارد. بعد از ورود حتی در صورت داشتن اعتبار زمانی، اجازه ورود مجدد به فرد دارنده داده نمی‌شود.
  • ویزای دو بار ورود (Double Visa): اگر نیاز دارید که دو بار به یک کشور مسافرت کنید، اقدام برای اخذ این ویزا هم مقرون به صرفه است و هم شانس شما برای دریافت آن بیشتر است.
  • ویزای چند بار ورود (Multiple Visa): این ویزا عموما دارای اعتبار زمانی بالاتر است و دارنده آن با به دفعات می‌تواند از آن برای ورود به کشور مقصد استفاده کند.

جهت اخذ ویزا چه مدارکی لازم است؟

همان‌طور که در بالا دیدید انواع ویزا با شرایط متفاوت وجود دارد که طبیعتا برای هر کدام باید مدارک خاص‌شان ارائه شود. به عنوان نمونه می‌توان به لیست مدارک ویزای شنگن اشاره کرد که برای دریافت آن می‌توانید با واحد اخذ ویزا هزار و یک گشت پاسارگاد تماس بگیرید.

با این وجود یک سری از مدارک برای تمامی انواع ویزا یکسان و ضروری‌ست.

مدارک توضیحات
پاسپورت تاریخ انقضا 3 تا 6 ماه بعد از پایان سفر
مدارک هویتی شناسنامه و کارت ملی
تکمیل فرم درخواست
مدارک اثبات اشتغال مدارک شغلی یا تحصیلی در کشور خودتان
مدارک مالی نشان‌دهنده توانایی مالی شماست. پرینت بانک، اسناد ملکی، سهام بورس و…
عکس عکس پرسنلی

به جز مدارک جدول بالا، ارائه مدارکی مانند رزرو بلیط رفت و برگشت و بیمه مسافرتی نیز در اخذ ویزاهای مهمی مثل ویزای شنگن الزامی‌ست.

چگونه ویزا بگیرم؟

با توجه به اهمیت موضوع مجوز ورود افراد به کشورها و سخت‌گیری‌های بعضا نابه‌جا از طرف سفارت‌خانه‌های کشورهای مقصد، این‌که شما از چه راهی اقدام به اخذ ویزا کنید اهمیت زیادی دارد. گاهی اوقات چیدمان مدارک، موضوعی که شاید به نظر شما ساده و بدون اهمیت باشد، باعث ریجکت و عدم پذیرش درخواست شما می‌شود. مشاوران شما در هزار و یک گشت پاسارگاد بهترین روش‌ها جهت اخذ ویزا را به شما معرفی می‌کنند و متناسب با هدف‌تان از سفر، مدارک مورد نیاز را اعلام می‌کنند. کار کردن با حرفه‌ای‌ها باعث صرفه‌جویی در زمان، انرژی و هزینه‌های شماست. با ما تماس بگیرید.

برای دریافت آخرین اطلاعات درباره نحوه اخذ انواع ویزا با ما تماس بگیرید.